INDEX MIKKERS/TROLSKY
HOME
TEKSTEN
AUTEURS
INTERVIEWS
BRABANTS
SPECIAAL

Jasper Mikkers / Tymen Trolsky
Zes gedichten

ORGASME VAN EEN BOERENMEISJE

CAFÉ WEEMOED

GEDACHTEN OVER DE ONSTERFELIJKHEID

In de trein
Zelfverwijt
Sterrekunde voor beginners

Jasper Mikkers (Oerle, 1948) publiceerde onder het raadselachtige pseudoniem Tymen Trolsky bij uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam, in zeer korte tijd de roman 'Hyachinta en Pasceline' (1974), de verhalenbundel 'Aliesje' (1975) en de dichtbundels 'Liederen van weemoed, wanhoop en waanzin' (1974), 'Indiase liederen' (1974) en 'Zwarte liederen' (1976). Geprezen en verguisd werd dit werk. Wie was toch die mysterieuze Trolsky? Het duo Theo Sontrop/Martin Ros? W.F. Hermans himself? Na de onthulling volgde nog de bundel 'Kwatrijnen' (1979) bij de Brandon Pers, Tilburg.

Onder eigen naam verschenen vervolgens de roman 'De weg van de regen' (Bezige Bij, Amsterdam, 1990), de dichtbundels 'Wie is uiteindelijk' (Querido, Amsterdam, 1990), 'Weemoed' (Saudade Press, Tilburg, 1994) en 'De verdwijning' (Querido, Amsterdam, 1994), en de verhalenbundel 'De kleine jongen en de rivier' (Bezige Bij, Amsterdam, 1994). In 1996 verscheen 'Nagelaten Gedichten & Indonesische Gedichten' van Tymen Trolsky (Hoenderbossche Verzen, Uden), met een prachtige omslag van kunstenares Charlotte Molenkamp. Onlangs verscheen het vervolg op 'De kleine jongen en de rivier', de lijvige roman 'Het einde van de eeuwigheid', wederom met Tymen Trolsky als auteur (Aspekt, Baarn, 2001).

In 1999 verzorgde hij een wekelijkse column in het Brabants Dagblad. Momenteel werkt hij voor het programma 'De Wandeling' van Omroep Brabant. Jasper Mikkers is voorzitter van de literaire Stichting Volzin.

 

 
NAAR BEGIN VAN DEZE PAGINA