CuBra
INHOUD IVEN
HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

22-12-2007: Nieuwe bundel 'Het is altijd vandaag 3' gepresenteerd in Veghel

Het Brabants Dagblad kondigde het nieuwe boek van Willem Iven onlangs aan onder de kop dat het zijn laatste boek zou zijn, maar als het aan Willem Iven ligt is het wel zijn laatste maar dan in de zin van meest recente. Want Iven wordt weliswaar zwaar gehinderd door een ziekte die hem het schrijven steeds onmogelijker maakt, maar hij heeft nog genoeg op de plank liggen dat al geschreven is en dat ‘alleen maar’ gereedgemaakt hoeft te worden voor publicatie. Zo is het ook gegaan met de stukjes die nu verzameld zijn onder de titel ‘Het is altijd vandaag 3’, alweer de derde aflevering in de reeks die ook de bezoekers van CuBra hebben leren kennen op de CuBra-pagina’s van Iven. En de Iven-lezers en –fans zullen niet teleurgesteld worden, want ook deze nieuwe bundel is geheel gevuld met de korte vertellingen en anekdotes die we van Iven gewend 

zijn. Met zijn typische humor, in zijn eigen versie van de dialecten die hij een leven lang om zich heen hoorde, en bevolkt door de volkse types die elkaar treffen in de kroeg, bij de kapper, op de duiven- en de kaartclub, op familiefeestjes, en zelfs in het klooster. Ongeveer 75 in totaal.

‘Het is altijd vandaag 3’ werd vorige week feestelijk gepresenteerd in Veghel, in de recreatieruimte van een verzorgingstehuis waar Willem die middag te gast was. Familie, en vrienden en bekenden kwamen Iven feliciteren, terwijl de bewoners van het huis de gelegenheid kregen het feestprogramma bij te wonen. Dat bestond hoofdzakelijk uit muzikale optredens, onder andere van Annelieke Merx, maar de grootste verrassing was toch wel de uitvoering van een lied uit het legendarische Mistero Buffo, gezongen door de ex-stadsdichter van Tilburg… Jace van de Ven.

En Willem Iven kon ons geruststellen: hij krijgt genoeg hulp bij het verwerken van onder andere de gedichten die nog niet zijn uitgegeven, dus – deo volente – het was zeker zijn laatste boek nog niet.

 

‘Het is altijd vandaag 3’

door Willem Iven

Uitgeverij van de Berg

ISBN 978 90 5512 290 5

 

Willem Iven (links) en Jace van de Ven

Foto: Han van Meegeren