INHOUD MISJE SPELEN
INHOUD LEED
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL

MISJE SPELEN - REACTIES

Nel Timmermans (Kaatsheuvel)
Inzendingen via: leed@brabantsdagblad.nl


Miske speule

Omd ons moeder nogal flink katteliek was, had ze vur mn oudste bruurke n pestoorspak en vur mn n nonnepak gemaokt, en d krege wij dus van sintereklaos.

Mn bruurke heejter hel lang en hel enthouziast mee gespuld, en ik hield wel van verkleeje en ging op 6 december as kln nonneke naor de kleuterschool.

Omd ons moeder t wou heb ik tdaornao nog ene keer aongehad mar toen hoefde et van mn niemir. En onze Pa zee toen tegen ons Moeder;"n moederke aon ons Nelleke zit gin nonnevles",en daor was ik t hillemol mee eens.

Mn bruur daorenteege splde wel gre pestoorke, en dan spulde mn aander bruurke vur misdinr,en ik was dan t volk in de kerk en moes irst bij ons moeder om peperemuntjes vur de kemunie gaon zeure.

Mn oudste bruurke was er hillemol op ingericht meej n altaartje, en waoter en wnkanneke en al wtter nog meer bij heurde, k zon blleke vur de misdinr.

Mar as die nie z in de stemming was as de pestoor dan ging et wel es verkeerd. Zee de pestoor;"dominus vobiskoem",zee de misdinr,"spierst um zunnen bult om",en dan wier de pestoor kwaod en viet de misdinr bij zn kladde.

Ik ging dan op ne middag wel vier keer te kemunie op t trpke van de opkaomer. Onze Pa hield knorries en op ene keer was er ene dod en toen ginge we begraoffeniske doen. Irst en sigaarekiesje gezocht,et veugeltje der ingeleej,en toen besliste mn bruurs d et mn knd was en d ik as moeder znde zou moete janke.

En toen d nie vanges ging, kon ik wel en paor mppe krge, mar dan kreg ik om et goed te maoke van hullie plkplaotjes van Verkade om in mn buukske te plkke. Ik zou k nie weete hoe dikkels d wij ons jongere zusjes hebbe gedopt, mar d kan netuurlijk gin kwaod. En hoeveul veugeltjes d we onder de heg in de tn hebbe begraove (sommige hadden we mee de musseklem gevangen) ik weet t niemir, mar wij hebbe in ieder geval hl dikkels hl serieus de mis gespuld.