HOME 
PO╦ZIE
KUNST
FOTOGRAFIE
TEKSTEN
AUTEURS
AUDIO
BRABANTS
SPECIAAL
Mail aan Teus van Tilborg

Teus van Tilborg - Inhoud

 

23-11-06 - 1 gedicht

23-11-06 - 2 gedichten ('ontwerpfout?' en 'toeval')

18-05-05 - gedicht - Tijger

13-04-05 - 9 gedichten & 1 illustratie

27-01-05 - 16 gedichten

 

Ik ben in 1961 geboren in Veen en ik woon in Wijk en Aalburg, het volgende dorp langs de dijk.

Door mijn beroep werk ik iedere dag met jonge mensen en dat zorgt ervoor dat je midden in de maatschappij staat. Soms is dat mooi, maar soms zie je een andere, lelijke en grimmige kant van onze wereld. De spanning tussen deze twee uitersten is vaak reden voor mijn gedichten.

Ik ben voor mijn vak altijd bezig met Engels. In mijn werk en leven zijn Nederlands en Engels als een kleurig geweven wandtapijt verstrengeld. In mijn gedichten gebruik ik vaak Nederlands, soms Engels en soms een mengsel.

Ik ben een paar jaar geleden begonnen met schrijven en na een periode van bijna gejaagd dichten is het nu wat rustiger geworden. Mijn manier van schrijven lijkt op een lange zwangerschap waarin de woorden rijpen, veranderen en groeien. De geboorte is snel en brutaal en het gedicht verandert daarna niet veel meer. Ik schrijf soms als uitlaatklep voor mijn eigen gevoelens, soms om iets te vertellen wat ik kwijt wil, maar altijd met met veel voldoening.

Mijn onderwerpen zijn vaak verlies, verliefdheid, liefde en eenvoudige maar wel onmisbare genoegens van leven, zoals vorst op je huid, de warmte van vuur en vriendschap.

Vaak gebruik ik beginrijm omdat deze vorm van rijm mij heel veel vrijheid geeft en heel plezierig klinkt. Het geeft een gedicht ritme en luistert heel lekker. Poezie is niet alleen om te lezen maar vooral om te horen!

Ik heb in eigen beheer een bundel uitgegeven en werk nu aan een tweede.

De eerste bundel is ge´llustreerd door Dorien van den Tol, beeldend kunstenares en collega. Voor informatie over de bundels kun je de emailknop links onderaan de bladzijde gebruiken. Wil je informatie over het werk van Dorien, ga dan naar haar website www.dorienvandentol.nl