HOME
INHOUD POEZIE
KUNST
FOTOGRAFIE
TEKSTEN
AUTEURS
AUDIO
BRABANTS
SPECIAAL

PRINT PAGINA

 

John Bindels


December 2008: Bundel 'Wijn met prik gepresenteerd

 

Voor CuBra heeft John Bindels de volgende selectie uit zijn poëzie gemaakt

Gedichten uit 
“Staccato in steen
(1981):
Monument
Uitgewoond

Gedichten uit
“Als ik jouw minnaar blijf”
(2004):
Leegte
Levende lijve

Dichten vandaag: Inleiding van John Bindels, bij de presentatie van de dichtbundel “Als ik jouw minnaar blijf”, op 3 juli 2004 in de Waalse kerk te Breda.

Informatie over de  bundel 'Als ik jouw minnaar blijf'


John Bindels

John Bindels is journalist, publicist en internet-columnist. Hij werd geboren op april 1935 te Oosterhout (N.Br.). Zijn journalistieke opleiding kreeg hij in Nijmegen en Utrecht. Bindels begon als dagbladjournalist in 1957, doorliep de meeste journalistieke functies en werd in 1973 hoofdredacteur bij Strengholts tijdschriftendivisie. In 1975 werd hij hoofdredacteur van het nationale tijdschrift Bouw, opinieblad voor architectuur, stedenbouw en Volkshuisvesting. In die periode was hij (mede)auteur van of werkte hij mee aan talrijke wetenschappelijke rapporten en publicaties. Tevens voerde hij als adviseur diverse opdrachten uit voor de minister van VROM. In 1981 werd John Bindels plv. directeur bij de consumentenorganisatie “Vereniging Eigen Huis”. In 1984 volgde zijn benoeming tot directeur van een Brabantse woningbouwcorporatie. Sinds 1992 heeft hij gewerkt als zelfstandig journalist binnen z’ n eigen redactiebureau.
John Bindels werd namens het Programma Uitzending Managers tweemaal naar Kirgizstan uitgezonden, waar hij de Engelstalige krant “Times of Central Asia” reorganiseerde naar westers model en de redacteuren  dienovereenkomstig opleidde.
In 1981 verscheen John Bindels’ eerste dichtbundel “Staccato in steen”. In 1994 werd bij het oorlogsmonument in Baarle Hertog/Nassau zijn gedicht “Fusillade” geplaatst.Bindels is ook een van de 24 dichters die betrokken waren bij het Brabantse Poosplaatsenproject, gedichten in steen langs toeristische fietsroutes. In het dorp Ulicoten, zijn woonplaats, is het gedicht “van god gemerkt” op een zwerfsteen te vinden.
De tweede dichtbundel van John Bindels is getiteld: “Als ik jouw minnaar blijf” en verschenen bij “Zinderend” in Bergen op Zoom. De bundel is op 3 juli 2004 in Breda gepresenteerd.
Als journalist en publicist heeft John Bindels meer dan 2500 publicaties op zijn naam staan. Hij is nog steeds actief als internetcolumnist voor de grootste wijnconsumenten-website van ons land: www.lekkerwijntje.nl.