CuBra

INHOUD VAN BEERS
HOME
SPECIAAL
TEKSTEN
AUTEURS
AUDIO
BRABANTS

Print Pagina


 

28 december 2006

 

De kunst van t kooke...

Sinds dk allen z, moet ik mn ge ptje kooke.

D is ( tot nou toe) reedelek goed gegaon.

t Heej vroeger mistal lkkerder gerooke

mar nou moet ik zlf vort in de keuke  staon.

 

In t begin, dan ging er toch dikkels iets fout.

De rpels te gaor, t vles te hard gebakke

De pudding soms te zuut, de soep veuls te zout.

Nevur t kookdiploma zk  zeeker zakke.

 

De ltste miskleun (op culinair gebied)

Die maag ik (op zijn minst) opmrkelijk hiete.

Puree meej slderij ( ok la Piet)

Dao hk nie cht van kunne geniete..

 

Raopsteele n andijvie lke op mekaor

En ok spinaozie heurt in d rijke ts

Ik ha beeter moete kke. Jao d is waor

Mar j..t stond al te pruttele op t furns.

 

In den diepvries heej t alleml dezelfde kleur

En z kon ik me, daorin dus vergisse.

As ik wir gao kooke zal ik me irst van de geur

n van de smaok  terdeege vrgewisse.


 

De kunst van het koken

Sinds ik alleen ben, moet ik mijn eigen potje koken.

Dat is ( tot nu toe) redelijk goed gegaan.

t Heeft vroeger meestal heerlijker geroken

maar nu moet ik dagelijks zelf ter keuken staan.

 

In het begin, dan ging er vaak iets fout.

De aardappels te gaar, het vlees te hard gebakken

De pudding soms te zoet, de soep te zout.

Neevoor het kookdiploma zou ik zeker zakken.

 

De laatste miskleun (op culinair gebied)

Die mag ik (op zijn minst) opmerkelijk heten.

Puree met selderij ( ook la Piet)

Is toch met lange tanden opgegeten.

 

Raapstelen en andijvie lijken op elkaar

En ook spinazie hoort in t rijtje thuis

Ik had beter moeten kijken.dat is waar

Maar ja..t stond al te pruttelen op t fornuis.

 

In de diepvries heeft het al dezelfde kleur

En zo kon ik me, daarin dus vergissen.

Als ik weer ga koken zal ik me van de geur

En van de smaak eerst eens terdege vergewissen.