|
Bij ôome Jan…
We zèn enen aovend wiste eete bij taante Riet èn ôome Jan. Ze koome òk wèl es bij ons, liefst in de wènter as ´t kan.. Ons taante Riet naoit alles zèlf èn ze kan ôk hêel goed kooke. ôome Jan heej laast van rimmetiek èn pènt in hil z´n knooke.
We waare der al om ´n uur of zis ons Kee brocht blomme meej. De tòffel was al schôon gedèkt èn klaor vur ´t dineej. We dronke irst in de "sallon", kejak van Joozef Kgie. Dè schonk ie èùt in ´n hêel grôot glas, wörom, dè weet ik nie.
Toen kosse we òn tòffel gaon. wèèn om oew bloed te zèùvre. Den irste gang zaag er hêel goed èùt ene prachtigen "Hors doeuvre". We hèbbe irst nog wè gerust om ´t wè te laote zakke. Èn taante Riet ging nòr ´t furnèùs om slaoi en rèèst te pakke.
Der waare schaole vol meej vlêes èn hêete "Kip Pandoorie". De sambal en de ketjap mòkten ´t nog èrger hêet jandorie. Vur toetje was er èès mee vruchte èn nog wè slagrôom toe. ôome Jan die schonk de wèèn mar in, al te dikkels af èn toe.
Èn laoter zaate we daor veur , òn de koffie mee kejak. Tot dè te liste wir hèel vlug de tèèd van gaon ònbrak. ´n Hèndje èn ´n kusje geeve was ´t liste wè ik deej. ´t Volgend jaor dan koome zullie wir, bij ons op ´t dineej. |