HOME
AUTEURS
AUDIO

CuBra

Pierre Bogaers

Op 3 augustus 2015 bereikte de redactie van www.CuBra het overlijdensbericht van Pierre Bogaers. Hij bereikte de gezegende leeftijd van 89 jaar en sloot ‘een rijk en vol leven’ af op 27 juli, in Amsterdam.

Pierre Bogaers was een van de eerste dichters die vanaf circa 2000 zijn werk ook via de website van CuBra in het licht gaf. Zijn medewerking aan CuBra was voor de redactie ook een soort van erkenning, gezien de status van Bogaers als dichter, die met zijn bundel Bitonaal zijn naam al in de jaren vijftig van de vorige eeuw gevestigd had.

Moge zijn werk op CuBra zijn nagedachtenis bestendigen.

 


 

la vérité & de kleur van water
De mot
Vier ongepubliceerde gedichten van de CD 'Pierre Bogaers leest voor' (met geluid)
ik denk in november de dingen zo triest
daarom de paardebloemen geel
trinité
bonheur
Ook op CuBra: Tilburgse kermis van Pierre Bogaers

Pierre Bogaers (Tilburg, 1926) werkte negen jaar bij de Volkskrant. Hij regisseerde en speelde toneel, was literatuurrecensent en werkte als vertaler bij Standaard-Boekhandel. Hij was copywriter en tv-scriptwriter. Zo leverde hij alle teksten en ideeën voor het tv-programma Dag Dinsdag met Ko van Dijk en Kees Brusse.

Sinds 1995 houdt hij regelmatig voordrachten over poëzie en werkt hij als free lance journalist en kunstscribent. Pierre Bogaers publiceerde de volgende dichtbundels: 'Bitonaal' (1952), 'Forensisch' (1957), 'Poerkwappa' (1958), 'Foraminifeer' (1969) en 'Simandron' (1986). 

In 2002 verscheen in beperkte oplage 'Et in arcadia ego'

in 2003 'DE GELE BOOT',

in 2004 'Ik heb voor u op de fluit gespeeld',

in 2005 'Resurrectio van een paradijsvogel',  in beperkte oplage. De Alzheimerstichting heeft deze bundel in haar collectie opgenomen.

in 2009 'Het temmen van de avondwoorden'.