CUBRA HOME

INHOUD MIDDENSTAND

INHOUD SMARIUS

 

 
De 10 leukste inzendingen volgens de CuBra-jury in 2007
1 Een oorkonde, gekalligrafeerd. Inzending van K. Mokkenstorm, Leiden2 Feest in Smarius Magazijnen - een lang gedicht van J. van Hulst uit Rotterdam (Hoogvliet) dat uitblinkt in beeldende fantasie, waarbij de beschuiten en de speculaaskoekjes tot leven komen om een feestje te bouwen in de magazijnen van Smarius.
 


3 Omkeerprent door Jan Luifs uit Tilburg
 4 Naamdicht - Er werden veel naamdichten op 'Smarius' ingezonden, maar deze van A.C. Pijnenburg uit Alphen was de langste.


5 Een windroos - unieke inzending door A. Schrauwen uit Rucphen6 In 1949 bekende stripfiguren werden overgetekend en ingezonden door Jantje van Munster uit Tilburg. Kappie, De Maat, en De Meester, uit de bekende strip 'Kappie' van Marten Toonder.

7 Een langer en vooral origineel gedicht waarin de Willem Barentz verantwoordelijk wordt gemaakt voor de import van beschuit in Nederland! Door A.G. v.d. Poel uit Wagenberg


8 Twee (van vier) tekeningen die J. Schouten (Breda) inzond als reclame-uitingen of logo's op verpakkingen9 De meeste korte strips waren samengesteld uit overgetrokken prentjes. Riet Vroegop (Schanspoort) tekende zelf en maakte van de bakkerij een strandtent.
 


10 Een collage om voor Smarius' beschuit-huismerk een nieuw logo / verpakking te ontwerpen. Door H. M. Vergouwen (Breda). Het opgeplakte zegeltje linksonder is een stille verwijzing naar de begeerde hoofdprijs: 1000 gulden.