SAMENWERKING MET JOHN DOHMEN
HOME

BRABANTS

AUTEURS
TEKSTEN
AUDIO
SPECIAAL

Print pagina

Over de auteur 

Martin Beversluis

gedichten

 

 

'Talisman': van eerste versie naar dichtbundel

 

De komende vier weken geeft de Tilburgse dichter Martin Beversluis op CuBra een kijkje in de keuken bij het maken van zijn nieuwe dichtbundel 'Talisman'. Wekelijks publiceert hij twee gedichten uit de nieuwe bundel, en één van die gedichten kunt u ook bekijken als filmpje via Youtube.

 

De meeste filmpjes zijn vrijwel direct nadat het gedicht geschreven was opgenomen. Tijdens het samenstellen van de bundel 'Talisman' zijn een aantal gedichten om uiteenlopende redenen gewijzigd. Soms veranderde de dichter maar een enkel woord, soms veel meer. Op CuBra kunt u de komende weken de verschillen zoeken in woord en beeld. Van eerste versie naar dichtbundel; 'Talisman' door Martin Beversluis.

Week 4: 'Bijna-doodervaring' en 'De snelweg een lijn'

 

Martin Beversluis bedankt: Tom Pijnenburg voor de filmpjes. Pepijn Lemmens, Wibo Kosters en Gertjan van Leeuwen voor hun onvolprezen redactiewerk.

 

Klik hier voor 'Talisman' op CuBra.

 

Gedichten 2009

 

Gedichten 2007

 

Eerder werk

 

 

Martin Beversluis (Vlaardingen, 1972) debuteerde in 1995 met de bundel ‘De Zeisloper’. Beversluis speelde van 1997 tot 2007 als dichter in de band Listening Principles.  Ook werkte Martin Beversluis samen met zeefdrukker/ beeldend kunstenaar John Dohmen, met wie hij de bundels ‘Rijpen onder invloed’ (2005) en ‘Blauw van jou’ (2007) in eigen beheer uitgaf.  Sinds 2007 is Martin Beversluis succesvol actief als slamdichter in de Nederlandse Poetry Slam. In 2009 stond hij in de finale van het Nederlands Kampioenschap. In 2011 vertegenwoordigt Beversluis 'Slammersfoort' in de Halve Finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Op 5 november 2011 presenteert Martin Beversluis zijn zevende bundel: 'Talisman'.

 

foto: Ben Kleyn

 

Zie ook:

www.beversluis.com

www.facebook.com/martin.beversluis

twitter: @Martin_B013