INHOUD JONKERGOUW
HOME

BRABANTS

AUTEURS
TEKSTEN
INTERVIEWS
SPECIAAL

Print deze Pagina

SOEP

 

Zoals de lezer al vermoedde was goed eten bij ons thuis erg belangrijk.
Elke dag vlees en als het even kon, soep vooraf.
Een half pond gehakt of soepvlees, een mergpijpje en een stukje lever. Dat moest een van ons bij de slager gaan halen. Het lekkerste was tomatensoep met gehaktballetjes. Met zijn negenen zaten we aan de grote tafel.
Mijn broer keek altijd of ik niet méér gehaktballetjes kreeg dan hij. Zodra ons moeder dit zag telde zij ze. Zodat iedereen er evenveel had. Tóch bleef ie zeuren, terwijl hij er toch evenveel op zijn bord kreeg. Eerlijk was eerlijk! Totdat ik stiekem mijn gehaktballen halveerde, en ze met hun bolle kant naar boven op de soep liet drijven.

Je had hem toen eens moeten zien! Nog nooit was hem zo’n onrecht aangedaan. En ik maar lachen!