INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Knollekes in melksaus

 
Voederknollen zijn de knolgewassen die men vroeger in het najaar oogstte van het 'raapzaad' dat in augustus werd gezaaid op het land waar graan geoogst was. Het was groenvoer voor het vee.
De witte knollen met paarse kraag werden ook als groente geserveerd.
 
Nodig:
1 kg voederknollen
3 dl melk
25 g bloem
25 g boter
nootmuskaat
zout
 
Bereiding:
De knollen werden geschild, gewassen en in reepjes gesneden. Vervolgens gekookt in water met iets zout gedurende 20 minuten. (Door te lang koken worden ze bruin van kleur.)
Van bloem, boter en melk een gebonden saus maken, afmaken met nootmuskaat en zout.
Hierin de knollekes opstoven.