INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Krip

 
Krip
 
Breda en omgeving
 
Nodig:
1 kg wet runderpoelet in grove stukken
500 g ui
zout en peper
nootmuskaat
(50 g boter)
vocht
 
Bereiding:
Zet het runderpoelet op met zout, specerijen en een weinig water.
Maak de uien schoon, snijd ze in schijfjes en voeg ze toe.
Breng alles samen aan de kook en laat de krip zeer lang (2-2½ uur) stoven op een zacht vuur.
Het vlees moet bij het stoven juist onder het vocht staan, dat door de uien enigszins gebonden wordt.
 
Krip werd gegeten met o.a. rodekool, appelmoes of snijbonen.
Soms werd het vlees aangebakken in hete boter een daarna werd pas water en de overige ingrediënten toegevoegd.