INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Spek in de oven

Uit West-Brabant
 
Nodig:
een stuk gezouten en gedroogd rugspek
braadslee of grote vuurvaste schotel
 
Bereiding:
Was het spek. Maak inkepingen in het zwoerd op ca. ¾ - 1 cm afstand.
Plaats het spek met het zwoerd naar boven in de schotel of braadslee.
Bak dit spek in een warme oven (175-185 °C) tot het gaar en bruin is in 1-1½ uur.
 
Door dit langzame bakken, bij een niet te hoge temperatuur, werd het zwoerd lekker knapperig.
Na afkoeling werden hiervan dunne plakjes gesneden en gegeten, al dan niet met peper en mosterd, op brood van ongebuild tarwemeel.