INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Valse hazenrug met karnemelksaus

in verband met kerstmis 2005 verschijnt deze rubriek iets eerder op CuBra

 
Nodig:
1 kg half-om-half gehakt
2 eieren
6 beschuiten
peper en zout
nootmuskaat
stukjes vers spek om tot reepjes te snijden
100 g boter
bloem
ca. ½ liter karnemelk
 
Bereiding:
Gehakt aanmengen met de eieren, beschuiten, zout, peper en nootmuskaat.
Er dan een ovale grote bal van maken. Deze bal door droge bloem wentelen en de bovenzijde larderen met reepjes spek. Het spek langzaam gaar en bruin braden. Het vlees uit de pan nemen en de jus afmaken met karnemelk, door deze onder goed roeren met kleine scheutjes tegelijk aan de hete boter toe te voegen. Zo nodig bijbinden met een weinig aangelengde bloem.
Het vlees wordt bedekt met een gedeelte van de saus en in vrij dikke pakken gesneden.
De rest van de saus wordt er apart bij geserveerd.