INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

 

Aerpel in 't potje (aardappelen in het potje)

Prinsenbeek en omgeving
 
Dit was een restverwerking, die 's middags na de maaltijd al klaar werd gezet in een gietijzeren pot (zware gietijzeren kookpan met één hengsel) en 's avonds alleen maar behoefde te worden opgewarmd.
 
Nodig:
rest gekookte aardappelen
rest gekookte sperziebonen
1 ui
klont boter, vet of jusrest
scheut azijn
peper en zout
 
Bereiding:
Snijd de aardappelen, bonen en ui in stukjes. Besprenkel deze met een scheut azijn. Voeg naar smaak een rest jus, spekvet of boter toe met peper en zout. Giet er zo veel water op dat het geheel bijna onder staat.
Het enige uren laten intrekken van de azijn en verdere toevoegsels verhoogt juist de fijne smaak.
Laat dit 'potje' voor gebruik enige uren stoven op een zacht vuur. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.