INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

 

Hachee van bruine bonen


De bruine bonen dienen in dit recept als vleesvervanger.


200 g bruine bonen
1/2 liter bonenwater
40 g boter
250 g uien
1 laurierblaadje
5 kruidnagels
2 eetlepels tomatenpuree
1/2 dl azijn
10 g bloem
20 g aardappelmeel
zout en peper
 


Was en week de bonen een nacht in water.
Zet ze op met het weekwater en kook ze daarin gaar. Voeg na 1 uur naar smaak zout toe.
Laat de bonen op een vergiet uitdruipen en vang het vocht op.
Maak de uien schoon, snijd ze in dunne ringen en fruit die in de boter bruin, samen met de specerijen.
Voeg het kookvocht, de tomatenpuree en de azijn toe en bind het vocht met het met water aangemengde aardappelmeel en de bloem.
Maak de saus op smaak af met zout en peper en stoof er op een zacht vuur de bonen in.
Zorg ervoor dat de bonen niet stuk koken.
Geef gekookte aardappelen bij dit gerecht.