INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL
KUNST & FOTO

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Brabantse kaasschotel

4 dl melk
2 eetlepels bloem
80 g boter
125 g belegen Goudse kaas, geraspt
4 eieren
peper
boter om in te vetten 


Maak de bloem aan met wat melk en klop het mengsel net zo lang tot het zonder klontjes is. Voeg de rest van de melk toe en breng alles al roerende aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de geraspte kaas toe. Klop een voor een de eieren erdoor en voeg wat peper toe.
Beboter een ovenvaste schaal en giet de pap erin. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 175 °C en bak de pap 30-40 minuten.
Geef er tomatensaus en sla bij. 


Tip: de pap wordt luchtiger, wanneer u de eieren splitst. Roer de dooiers los en gier er al kloppende in een dun straaltje wat van de hete pap bij. Giet dit mengsel terug in de pan.
Klop de eiwitten stijf en spatel deze erdoor. Bak de kaasschotel nu 40 minuten in de oven.
Vul de schaal voor niet meer dan twee derde.