INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL
KUNST & FOTO

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Brabantse aardappelsoep

6 grote aardappelen

1 winterwortel

2 preien

1 knolselderij

1 1/2 liter water

5 dl melk

25 g boter

zout, peper (liefst versgemalen)

nootmuskaat

1 ei

1/2 bosje peterselie

 

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schraap de wortel en snijd deze in plakjes. Maak de preien schoon en snijd deze in ringen. Maak dan de knolselderij schoon en snijd deze ook in blokjes.

Breng alles in het water aan de kook en laat het geheel zachtjes 30 minuten doorkoken.

Wrijf daarna alles door een zeef en doe de puree terug in het kookvocht.

Breng de melk met de boter aan de kook en roer dat door de soep. Laat de soep nog eens 15 minuten zachtjes doorkoken.

Maak de aardappelsoep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er ten slotte het losgeklopte ei en de gewassen en fijngehakte peterselie door.