HOME CUBRA

INHOUD AUTEURS

Brabant Cultureel • Brabant Literair

Tijdschrift voor kunst, cultuur en literatuur

63ste Jaargang - december 2014

 
HOME BC / BL Contact / Reageren Archief Brabant Cultureel Archief Brabant Literair
 
 

 

Joep Eijkens gaat nooit de deur uit zonder camera. Er valt onderweg ook zoveel te zien dat hij vast wil leggen - van bijzondere mensen tot rare plekken, van mooi licht tot kauwen in een kloostertuin. Voor Brabant Cultureel maakt hij deze rubriek waarin tekst en fotografie worden gecombineerd.

 

©Brabant Cultureel – december 2014

 

 

 

 

 

Onderweg: fotocolumn

 

door Joep Eijkens

 

Vosje

 

Grotere weergave

 

Vosje

Naar het vernieuwde Rijksmuseum geweest. Al die enthousiaste reacties en recensies die ik eerder hoorde en las, zijn beslist niet overdreven. Ik ging er op de eerste plaats heen vanwege de fototentoonstelling Modern Times in de nieuwe Philipsvleugel. Een tentoonstelling die een gulle blik gunt op de twintigste-eeuwse fotografische schatten van het museum. Zeer aan te bevelen.

Maar natuurlijk wilde ik ook even vertoeven in de Eregalerij van de Nederlandse schilderkunst. En bij De Nachtwacht – niet op de laatste plaats om er te kijken naar de kijkers. Ik was er nog maar net of daar kruiste een dame met een vosje om de schouders mijn blikveld. Nou ja, vosje, zeg maar gerust vos. De draagster bleef stil staan, minuten lang. Lelijke glazen ogen staarden me aan. Een mooie prooi voor de Bond tegen bont. Niemand leek er overigens aanstoot aan te nemen. De vrouw zelf scheen met haar hoofd enkel bij Rembrandts meesterwerk.