HOME CUBRA

INHOUD AUTEURS

Brabant Cultureel • Brabant Literair

Tijdschrift voor kunst, cultuur en literatuur

63ste Jaargang - februari 2014

 
HOME BC / BL Contact / Reageren Archief Brabant Cultureel Archief Brabant Literair
 
 

 

 Joep Eijkens gaat nooit de deur uit zonder camera. Er valt onderweg ook zoveel te zien dat hij vast wil leggen - van bijzondere mensen tot rare plekken, van mooi licht tot kauwen in een kloostertuin. Voor Brabant Cultureel begint hij nu met een nieuwe rubriek waarin tekst en fotografie gecombineerd worden.

 

©Brabant Cultureel – februari 2014

 

 

 

 

 

Onderweg: fotocolumn

 

door Joep Eijkens

 

 

 

Tussen boekensneupers en cowboys

Weer of geen weer, in het laatste weekeinde van januari breng ik graag een paar uurtjes door in de Bossche Brabanthallen. Daar vindt dan de boekenmarkt van de Vincentiusvereniging plaats, een aantrekkelijk jachtterrein voor liefhebbers van tweedehands boeken. Sinds die markt verkaste van het Provinciehuis naar  de voormalige veehallen, neem ik na afloop van mijn strooptocht altijd nog even een kijkje bij Western Experience. Dit schijnt het grootste Country & Western-festival van Europa te zijn, en ik geloof het graag. Je kunt er linedansen, luisteren naar countrybands, spectaculaire paardenshows meemaken, op de foto gaan met een echte Indiaan en de lekkerste Hot Dogs in Town eten. Je vindt er bovendien een groot aanbod aan Westernparafernalia. Ik zag zelfs een vrouw sjouwen met een gigantische schedel van een Watusirund.

Veel bezoekers lopen er verkleed als cowboy of cowgirl, of – nog mooier – in lange, donkere 'Old Style look'-jurken. Een weekend lang in een andere wereld leven, zoiets moet het zijn. De deelnemers hebben er zelfs lange busreizen voor over uit België, Duitsland of nog verder.  Natuurlijk ben ik een vreemde vogel in dit gezelschap, maar dat komt vaker voor en geen mens die moeilijk doet. Er heerst sowieso een uitgesproken relaxte sfeer. En misschien is het vooral die haast familieachtige sfeer die de meeste bezoekers elk jaar weer naar Western Experience trekt. Wat dat betreft gaat het bij de boekenmarkt van Vincentius – vooral op de openingsavond – tussen de boekensneupers soms heel wat minder vriendelijk toe...