CUBRA

HOME 
POËZIE
AUTEURS

Jos Delisse - Inhoud

30-12-04 Een kennismaking met de muziek van Jos Delisse en zijn band 'Het Bob Timmerman Trio'


09-12-04 Een keuze uit zijn gedichten

 

OSS – ‘Opgaan in Verwondering’ is de titel van de tweede bundel van dichter Jos Delisse, die in november 2004 werd gepresenteerd in het Museum voor Religieuze Kunst in Uden (Noord-Brabant). Het betreft 28 gedichten die als geheel een spirituele, mystieke sfeer ademen.

De uitgave is voorzien van zeven werken die de Udense kunstschilder Hans van den Krommenacker geïnspireerd door deze poëzie heeft vervaardigd.  Vormgever Ruud Tuithof maakte het boekje tot een sereen, maar toch bijzonder geheel dat recht doet aan de poëzie en de kunstwerken.

Evenals zijn inmiddels uitverkochte debuutbundel ‘De vlucht van de Phoenix’ (2000) en de dialectballade op CD ‘Men durrep’ (2002) Is ‘Opgaan in verwondering’ een productie van Onderstroom, de eigen uitgeverij van Delisse. De bundel verkrijgbaar bij het Museum voor Religieuze Kunst en verschillende boekhandels, waaronder Bert van der Heijden in Uden, Bek Boeken in Veghel, Boekhandel Berne in Heeswijk, Adr. Heinen in Den Bosch en Derijks in Oss.

Peter-Pim Windhorst noemde de bundel in zijn kunst- en cultuurprogramma Van Genot en Passie op Omroep Brabant ‘een aanrader’.