INHOUD ZUINIGHEID
INHOUD LEED
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL


Print Pagina

Zuinigheid van vroeger - Reacties
Stuur ons uw verhaal over de zuinigheid van vroeger
Inzendingen: leed@brabantsdagblad.nl

Ria en Jean de Kok

Het gebruik van de hooikist is mij ook van de oorlogsjaren bekend, en voor
bepaalde gerechten maken wij er nog steeds gebruik van.
Bijvoorbeeld: mooie droge rijst koken, zonder kans op aanbranden en ook geen
aanzetten van de pan.
Het gaat als volgt: 2 kopjes rijst (niet wassen), 4 kopjes water, wat zout.
Deksel op de pan, snel aan de kook brengen. Zodra de rijst goed bruisend
kookt inpakken in enkele dikke lagen Brabants Dagblad-krantenpapier en dan zo snel
mogelijk op het bed, goed ingestopt met het dekbed, een uur of zo laten
garen. Hoe lang maakt eigenlijk niets uit, aanbranden is uitgesloten, en het
resultaat is altijd prima. Even losroeren en klaar is kees.
 
Wij doen het niet zo zeer voor de zuinigheid, maar meer voor het gemak en je
kunt gemakkelijk andere toepassingen bedenken.