INHOUD DD
HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS

PRINT PAGINA
 

DD = Dames Dubbel (Geux en Koogje)

 


KOOGJE:

 

IK SNAP D’R GIN JOTA VAN …

 

Hij is al weken verschrikkelijk chagrijnig.

Ik snap er niets van.

Hij is meestal goed te pruimen, maar momenteel wordt ie al boos als je hem alleen al aankijkt.

Hij staart steeds wezenloos uit het raam. Er is duidelijk iets aan de hand. Maar WAT??

 

Dan plots begint er iets te dagen. Het zijn de lentekriebels.

Tja, maar die lentekriebels worden meestal toch als zeer positief ervaren? Tenminste, door mij wel.

Als ik zo om me heen kijk, zie ik van alles gebeuren juist omdat het zonnetje zo lekker schijnt, dan zie ik weer overduidelijk wat het vroege lenteweer met de meeste van ons doet.

Het roept een heerlijk vrij gevoel op.

Zelfs de vogels die hebben het heel erg naar hun zin. Die fladderen en tjilpen er vrolijk op los.

De mezen zijn weer volop aan het rondgluren of er geen nette woning te betrekken valt. Ze willen er zo snel mogelijk werk van maken, om er een heerlijk bedje in te bouwen voor hun toekomstige jonkies.

De kale takken van gisteren staan nu vol met ontluikende knoppen. Sommige struiken worden door hun buren aangespoord hetzelfde te gaan doen, maar die wachten geduldig hun eigen tijdstip af.

Die vinden mei een fijnere maand om aan hun lentetooi te beginnen.

 

Maar de lente valt niet mee voor hem. Hij zou zo ontzettend graag op zoek gaan naar een lekker wijf. Maar hij mag niet. En wat nog erger is, ALS ie al zou mogen dan nog zou het op niets uitlopen, want hij KAN niets meer beginnen met het andere geslacht. Dit is hem ooit ontnomen. Maar dat neemt niet weg dat ie toch graag op jacht wil naar een lekker ding voor een romantische nacht. Ik probeer hem duidelijk te maken dat dit ook niet allemaal rozengeur en maneschijn is. En dat er grote risico's aan dat geflirt en gedoe vast zitten.

Ik heb hem verteld over Jota. Maar hij is niet op andere gedachten te brengen.

 

Help Geux! Ik wor zot van dieje mauwert! Kunde gij dur nie unne keer meej proate…of mesgient jullië Jota omdè dun dieje, ut WEL snapt…?!...

 

GEUX:

 

Onze kater Jota, die de naam draagt van een Grieks lettertje, snoept met alle wellust van de vruchten uit het Smulbos om hem heen. Dat hij, door de concurrentie (of door de dames) belaagd wordt, is hem aan te zien. Zijn rechter oor hangt er weer eens half af, áchter datzelfde oor gaapt een gat waar een twee-euro muntstuk inpast, waardoor hij eruit ziet als een wandelende spaarpot of een ouderwetse parkeermeter. En hij smult nog steeds lustig door!

Vorige week zaten zijn beide ogen dicht. Zonder zijn Stevie Wonder-bril was dat natuurlijk geen gezicht. Jota heeft aan onze hond, geen goede leidsman. Hond leidt niets, maar is wél lief – ook voor Jota. Hond likt de wonden van de kat.

Het katergemiauw speelt zich voornamelijk ‘ergens buiten’ in de dorpsjungle af. (Iedereen mag er een emmer water over heen gooien – als het echt te gek wordt, wenden wij ons ook wel eens tot verregaande maatregelen.)

Onze andere kater, Juul (die nièt naar de Koningin is genoemd, ondanks zijn Oranje Boven kleurtje) – klaagt ook - binnen, maar Jules klaagt a l t i j d. Het is een echte mauwert!

Winter, lente, zomer, herfst – Juul miauwt.

Juul vindt a l t i j d dat hij véél tekort komt, vooral aandacht. Niets aan te doen.

We hebben de GGZ al eens voor hem in willen schakelen, maar daar ontbrak het aan de specifieke kennis van de psychologie van katers. Het zgn. ‘instralen’ heeft ook al niets geholpen. Breek me de bek niet open…

Omdat Juul niet depressief oogt, zijn wij nog niet over gegaan op de antidepressiva. (En Jota oogt in het geheel niet! Daar helpt geen enkele pil meer.)

 

Maar, Lisette, misschien zou dat tóch iets voor hem, voor jouw je-weet-wel-kater, kunnen betekenen.

Waarbij ik de kanttekening wil plaatsen dat het libido bij toediening van deze medicatie mogelijk wél afneemt. Gebruikte men vroeger geen kamfer?

En anders: een aspirine met een geklopt ei en een flinke scheut Port, - tegen een kater?

Zoiets? (Of krijg je daar juist een kater ván?)

 

Is er iemand, die Lisette (of liever: de Kaoter van Koogje) van nog meer goede anti-kater adviezen kan voorzien?


Terug naar begin van de pagina

 

Reactie aan DD mailen? Verstuur uw bericht door HIER te klikken.