INHOUD DD
HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS

PRINT PAGINA
 

DD = Dames Dubbel (Geux en Koogje)

 


GEUX:

Ik wil naar de film. Ik wil naar die film met Nickelson en Keaton. Op de televisie zie ik in herhaling de flitsen van de scène waarbij Jack Nickelson ruggelings tegen de muur aanslaat, geschokt als hij is bij de aanblik van een blote Diane Keaton. Je hoort hem nog verontschuldigend roepen dat hij nog nooit zo’n oude naakte vrouw heeft gezien. Nee, meneer Nickelson lust alleen maar groene blaadjes.

Nu is Diane een actrice, die je haar 58 jaar niet meteen aanziet – terwijl ze niets gedaan heeft om dit feit te verhullen. En Jack is een acteur, die er tien jaar geleden al uitzag, als de 66 jaren die hij nu telt. Ontegenzeggelijk is de man een icoon, een groot talent – de samengeknepen lachende spleetoogjes, de spitse neus en de streepdunne lippen, met de smalend gekrulde mondhoeken zouden zó zijn eigen logo kunnen vormen.

Maar wat ís dat toch? Waarom beantwoordt de mooie Diane in een interview, de vraag naar de seksscène met haar andere mannelijke tegenspeler, de 39 jarige appetijtelijke Keanu Reeves met: dat zij zich voor kan stellen dat Reeves tijdens vast het idee had dat hij zijn moeder zoende, en noemt ze haar soortgelijke scène met uitgezakte Nickelson een makkie: omdat Jack net zo imperfect is, als zijzelf?

Wat maakt, dat oudere vrouwen zich zo verschrikkelijk onzeker voelen? Waarom laten voornamelijk vrouwen hun vlees beeldhouwen, hun vet wegzuigen, hun neus breken, de oogleden tot vragende boogjes liften, zich tot gevoelloosheid opvullen met plastic, de lippen bijspuiten met Botox, hun jukbeenderen verplaatsen en komen mannen weg met een zichtbaar toupetje of een vettig staartje in de nek?

Ik had daar al ooit eens een stukje voor u over geschreven en na wat zoeken vind ik dit verhaal:

 

  …HOLLANDSE NIEUWE!

 

Mannen hebben het tegenwoordig helemaal niet makkelijk. Daarom wil ik hier een lans voor hen breken. U zult het toch met me eens zijn dat hun taken de laatste jaren aardig zijn toegenomen. (Mijn hoge ‘baas’ noemt dat heel handig ‘beroepsverbreding’, want dat hoeft hij namelijk financieel niet te honoreren.)  Voorheen volstond het om, als man, de kost te verdienen. Dat gáf me toch een voldoening aan alle kanten! De hoogte van de financiële waardering voerde de boventoon en leverde voldoende aanzien in het gezin en de maatschappij, en carrières spitsten zich alleen maar toe op status en geldelijk gewin. Jammer, maar een man komt hier niet meer mee weg.

Nee, heren doen er verstandig aan hun ‘zachte’ kant te ontwikkelen. En waar kan dat beter als aan de basis, de hoeksteen van de samenleving: in de luwte van het gezin. Dus mannen koken, kunnen overweg met een naaimachine, doen de boodschappen, strijken niet alleen hun eigen overhemd, maken de wc schoon en zijn voorleesvader op de basisschool. Dit verhoogt hun positie, veel meer dan een dikke auto. Maar of dit nou is wat mannen willen? Volgens u? Het is mij nog lang niet duidelijk. Of willen mannen nog steeds een engel in de keuken en een hoer in bed? Plat? Ja, plat –  (maar ik heb deze uitspraak dan ook niet zelf verzonnen) en rechtop, mag vast ook wel.

Dat wordt een beetje moeilijker jongens. De dames om u heen hebben steeds minder tijd, en eigenlijk ook minder zin, om ons met het een en het ander bezig te houden. De pogingen om het oude vertrouwde schoonheidsideaal te bereiken, geven wij hoe langer hoe sneller op. De zelfbewuste vrouw accepteert zichzelf met een paar kilo meer, vindt het grijs aan de slapen bij zichzelf ook gedistingeerd staan (het ándere blond!) en de rimpels in haar gezicht worden steeds interessanter. Zo ontwikkelen wij ‘belegen’ dames, een heel nieuw ontspannen schoonheidsideaal en dat wordt wel eens tijd ook. Want het kost ons steeds meer uren om dát te creëren, wat we eerst van nature hadden. Was eerst een likje hier en daar een lijntje genoeg, dan staat nu de badkamer vol met van alles wat moet helpen om te komen tot wat ooit was. En zelfs bij benadering, gaat dat niet meer lukken. De ‘zin’ ontbreekt op meerdere fronten…

Natuurlijk zijn er dagen dat ons dat verdriet doet. Waarvan wij dan nog méér aan het ‘rimpelen’ slaan. Veel vaker denken we: “Dit ís het, niet meer - niet minder.” En wij vinden zelf dat we er heel wat leukere dingen voor in de plaatst gekregen hebben, als enkel en alleen maar datgene wat ons zo overduidelijk is aan te zien. Daar worden we dan weer een stuk vrolijker van. En lachend vallen alle plooien wel weer mee. Wij leren minder nauw te kijken naar mate we de leesbril vaker nodig hebben. Als onze gierende hormonen voor de zoveelste keer een revolutie in ons lijf veroorzaakt hebben, vinden wij de hele wereld echt mooi genoeg.

En wat willen  m a n n e n ? Altijd jong en eeuwig fris en vrolijk? Om tegenaan te kijken? Of om zelf te zijn? Jongens, we gaan jullie helpen om het evenwicht te vinden. Wij hebben het ‘Charlies Angels’- pretpakket voor  jullie in de aanbieding:

We vragen de industriegroep die hiervoor verantwoordelijk is voor jullie een naadloze pushup onderbroek te ontwerpen, met een dubbele gulp waar een rol King-pepermunt of Top-Drop in kan. Het pushup gedeelte zit aan de achterkant, daar waar uw billen wat gaan hangen. Wil’u h’m liever andersom aan? Dat kan, maar eventueel kunnen we nog iets voor u doen met siliconen of melkzuren? Een ondersteunend beugeltje, nouh, ook lekker! En toupetten borsthaarstukken met een vleeskleurig getint zelfklevend gedeelte, zodat u het naar wens de coupe tussen de knopen van het zelfgestreken overhemd kunt verspreiden. Wat dachten jullie van; inlegkruizen, mét zijvleugels/ microribbels/ vochtopnemende gel in het centrum, die ook onopvallend, geurloos en kleurloos in de voorkant van ál jullie gekleurde strings én boxershorts passen? Of liever een alles absorberend condoom, echt praktisch!

De  b u i k e n. Liefst 35% van de vrouwen in Nederland is te dik. Mannen spannen de kroon (nog altijd baas, boven baas) met nog 10% méér erbij, aan overtollig lichaamsvet. Dus beginnen Weightwatchers ‘mannen’ avonden, nét zoals sauna’s – want de dames willen niet langer tegen het ‘afdak voor het kostbare gereedschap’ aankijken. Dieetvoeding krijgt een krachtigere uitstraling en een uitbreiding van smaken, die laffe aardbeien,- en vanillesmaak in een pastelkleurig doosje trekt het niet ‘pour l’homme’. Er komt iets met een rook,- en whisky essence. En de bodems van de bierflesjes vijf keer zo dik en vijf keer zo zwaar, voor de bicepstraining?

Zélfs Opzij krijgt een mannenkatern, evenals andere vrouwenbladen. Het worden: Mensmagazines. Het concept staat al vast: alles waar u ook maar enigszins onzeker over bent krijgt u breed uitgemeten, iedere week opnieuw. Natuurlijk kunnen jullie ook zelf schrijven, dat voedt de lezersrubriek. En u kunt zich overal opgeven voor een make-over. Wat denkt u, lijkt u dat iets? Blond, bruin, diep zwart – wenkbrauwboogjes iets uitdunnen – lenzen – hakken – panty’s zelfs (voor in het vroege voorjaar, om de zojuist geharste melkfleswitte mannenkuiten wat minder hard te laten reflecteren onder het korte zomerbroekje. U wil in een felle string de zomer van 2004 beleven? Vooraan beginnen…). En de Viagrapleister niet te vergeten! Wat met ‘de pil’ nooit een succes wilde worden, gaat vast wel lukken met  de potentieverhogende farmaceutische mannenprimeur. Want als u toch tenslotte, min of meer, gedwongen bent er levenslang achteraan lopen, dan kunt u  nog altijd beter het beste er van maken!

Over ‘deeltijdbaantjes’ gaan wij niet lullig doen. Wij weten dat daar al jaren laatdunkend en met enige minachting in mannenland over gesproken wordt. Omdat wij dat zo vervelend vinden, doen wij jullie hetzelfde niet aan.  Dan zijn jullie maar iets minder mooi, en wat vaker moe en uitgeblust of hoofdpijnerig – is niet erg, wij vrouwen kennen dat. Nah, de meeste dingen hebben de dames alvast voor jullie uitgeprobeerd, al jaren – ze wérken of ze werken niét, maar dan is het een kwestie van geduldig volhouden, ook jaren. En erin blijven geloven.

Toch maar niet? Echt niet? U vindt het niks?

Dacht ik al…maar het schijnt te wennen, écht…, oh, niet?

En dan wél die  p l e i s t e r ?

Maar… zeg jongens, het is wel een totaal-pakketje hoor!

 

KOOGJE:

 

En als extra bonus, zou ik er een lekker harsbeurtje bijdoen Gem. De heren moeten per slot van rekening over ALLES mee kunnen praten!


Terug naar begin van de pagina

 

Reactie aan DD mailen? Verstuur uw bericht door HIER te klikken.