Brabants Licht - Marcel Mutsaers
Nightlife in Tilburg

Marcel Mutsaers (1972, Tilburg)  fotografeert al heel zijn leven maar pas sinds eind  2005 ‘erg fanatiek’, zoals hij het uitdrukt. ‘De onderwerpen hebben meestal iets te maken met mensen’, schrijft hij. ‘Mensen die muziek maken, muziekfestivals, artiesten, theater, maar ook gewoon mensen die uitgaan in het nachtleven.
Eén van mijn favoriete fotografen is Ed van der Elsken, die fotografeerde ook gewoon het leven op straat en in de café's. Veel foto's die ik maak zijn gewoon in Tilburg gemaakt, tijdens het stappen of tijdens de vele festivals en concerten.’
Net zoals Van der Elsken  fotografeert Mutsaers graag jazzmuzikanten. Hij doet dat ondermeer in opdracht van de internetsite www.jazzenzo.nl . Geen wonder dat je hem vaak tegen kunt komen tijdens optredens in het Tilburgse jazzpodium Paradox. Maar hij doet ook ander werk. Zo maakte hij zes portretten van dierenliefhebbers voor de tentoonstelling "Bettie akkum aai" in Natuurmuseum Brabant.
Marcel Mutsaers is een autodidact. Maar sinds kort volgt hij een vakopleiding fotografie aan de
fotovakschool te Boxtel. ‘In de toekomst wil ik me ook (nog) meer professioneel bezig gaan houden met fotografie’, schrijft hij.
Het is duidelijk: van Mutsaers krijgen we zeker nog vaker te horen. Met plezier selecteerde ik voor Brabants Licht  20 foto’s uit Nightlife, één van de verschillende categorieën die  te zien zijn op  Mutsaers’ site  http://www.pbase.com/m_mutsaers

Joep Eijkens