Brabants Licht - Bas Jonkergouw - Speeltuin 'De Wereld' - 10 foto's


Bas Jonkergouw, geboren en getogen te Tilburg (1965) probeert met zijn foto’s de kijker mee te nemen in zijn beleving van het moment, dat hij de foto nam. Zijn motto is dan ook:
“De mooie herinnering van het moment, voor de beleving van nu.”
Naast het maken van deze foto’s is hij ook actief in het ontwikkelen (processen) van het digitale negatief.  Dit volgens een zo doordacht mogelijke methode zodat meer tijd overblijft voor het fotograferen van het juiste moment.

Fotoserie: Speeltuin: “De wereld”.


Jonge ontdekkingsreiziger


Veilige thuishaven


Uitdroging


Stroomafwaarts


Vrije val


Focus rechts


Focus links


Hoop en vertrouwen


Oude kennis, nieuwe kennis


De herinnering

Foto’s:
Deze foto’s gaan over een ontdekkingsreis door een rijke wereld, en al het moois wat hier te beleven valt. Maar ze gaan ook over het harde werken aan en het vinden van. Een veilige thuishaven.  Ze gaan over de gevaren waaraan we blootgesteld gaan, en de blessures die we oplopen. Maar meer ook over de mooie ervaringen die we daarbij meemaken. Ook gaan ze over de hulp die ons toegeworpen wordt als dat nodig is, en de dank daarvoor.

Teksten:
De reis in foto’s is inmiddels voltooid. De foto’s worden echter ondersteund door teksten. Dit logboek is te volgen op de website van het Prinses Beatrixfonds.

Bas verkoopt zijn foto’s ook op deze website en de opbrengsten gaan volledig naar wetenschappelijk onderzoek naar spierziektes. De website spreekt verder voor zich.