INHOUD CEES ROBBEN
HOME

BRABANTS

AUTEURS
TEKSTEN
KUNST
FOTOGRAFIE
AUDIO
SPECIAAL

CuBra

De Stichting die het werk van Cees Robben beheert heeft een eigen website. KLIK HIER

 

 

CEES ROBBEN

Petra Robben wint 15e editie van het Tilburgs Diktee (7-11-2008)


Foto: Jan Loonen

 

Uit handen van burgemeester Ruud Vreeman ontving Petra Robben (overigens geen familie van tekenaar Cees) vrijdagavond 7 november de Cees Robben Trofee als winnares van het Tilburgs Diktee. Voor de tweede maal, want ook in 2007 was ze al de sterkste. Petra Robben veroverde de trofee met slechts zestien fouten in het diktee plus de dialect-vragenlijst.

Het Diktee werd voor de vijftiende keer georganiseerd door de Stichting Tilburgse Taol. In de loop van de avond werd door de voorzitter van de Cees Robben Stichting, Bernard Robben, na een humoristische toespraak het eerste exemplaar van het 9e Tilburgs Prentebuukske aangeboden aan de voorzitter van Stichting Tilburgse Taol, Paul Spapens.

Links: Bernard Robben - rechts Paul Spapens. Foto: Jan Loonen

 

In zijn toespraak sprak Bernard Robben zijn grote waardering uit voor het werk van Stichting Tilburgse Taol, die de aandacht voor het dialect levend houdt in de geest van Cees Robben en diens Tilburgse Prent van de week. In zijn dankwoord memoreerde Paul Spapens als voorzitter de vele activiteiten van de jubilerende Stichting de afgelopen vijftien jaar. Hij dankte niet alleen zijn medebestuursleden maar stond ook even stil bij de bestuursleden of partners van bestuursleden die gedurende die jaren overleden zijn. Aan hen droeg hij de avond op. Het eerste exemplaar van 'Slaoj meej aaj mee jn meej repel' werd vervolgens door Paul Spapens overhandigd aan bestuurslid Ad Schaapsmeerders, die na 15 jaar bestuurslid te zijn geweest afscheid nam.

Foto Jan Loonen

 

Traditiegetrouw nam ook een bestuurslid van de Cees Robben Stichting deel aan het diktee. Op de voorgrond: Wilma Robben. Achter haar zit de samensteller van 'Slaoj meej aaj mee jn meej repel' te zwoegen: Ed Schilders. Hij werd tweede met 22 fouten. Als derde eindigde Ton van Heeswijk met 23 fouten. Wilma Robben had slechts een weekje tijd om zich voor te bereiden op haar deelname maar eindigde niettemin vervaarlijk dicht bij de topdrie met slechts 25 fouten.