Arnoud Geux (1958) studeerde Bouwkunde (1978-83) aan de HTS in Tilburg. In 1982 maakte hij door de tentoonstelling Architectuur, modellen en meubels voor het eerst kennis met het werk van Dom Hans van der Laan.

Hij schreef over de vormgeving van het koorboek van abdij Sint Benedictusberg in Vaals het artikel Overeenstemming dat in 2007 werd gepubliceerd in het tijdschrift Thematismos. De bijdrage werd in 2008 door De Althaea Pers in een beperkte oplage opnieuw uitgegeven.

In 2010 publiceerde hij naar aanleiding van een onderzoek naar de bouwgeschiedenis van Wijnbergkerk in Wevelgem (West-Vlaanderen) de verzamelbundel Wie er op steunt zal niet wankelen (isbn 978 90 797 6280 4). Aan de hand van oorspronkelijke teksten van Dom Hans van der Laan, zijn Delftse hoogleraar M.J. Granpré Molière, de filosoof Jacques Maritain, en de criticus Geert Bekaert wordt in het boek o.a. een beeld gegeven van de Bossche School in relatie tot de ontwikkeling van de moderne kerkbouw in de jaren '50 en '60, Granpré Molière en het cultuurpessimisme, en de ontwikkeling van de moderne kerkbouw in Vlaanderen in internationaal perspectief.

De afgelopen twee jaar houdt hij zich intensief bezig met onderzoek naar de kerkbouw van Granpré Molière.

Sinds 2010 is hij lid van het bestuur van de Jan de Jong Stichting en lid van de werkgroep Onderzoek & Onderwijs van de Van der Laan Stichting.

Vanaf 1995 is hij als docent verbonden aan het SintLucas in Boxtel.

www.helsesteen.nl