Print deze pagina van
 
INHOUD LEED
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
INTERVIEWS
SPECIAAL

Afbeelding Guglielmo Ciardi: 'Summer'. Detail van dit schilderij uit het Museum voor moderne kunst in VenetiŽ

Willem Jonkergouw - Op vakantie

Op de wei tegenover het huis gelegen ving ik vlinders, met een netje, door mijn tante Anna gemaakt van een oud stuk vitrage. In de wei ernaast was een jongetje met hetzelfde bezig. Hij ving er meer dan ik. Hij deed ze allemaal in een jampot met gaatjes in het deksel.

Andrť Witlox - Vakantie (Met afbeeldingen)

De grote vakantie leek een eeuwigheid te duren. Het was een periode waarin je zoveel meemaakte en kon ondernemen, dat alle indrukken bij elkaar een gevoel van eeuwigheid hebben achtergelaten.

W.A.M van Delft - De Grote vakantie

Als we ons eigen heel goed vermaakten, zonder ruzie dus, kregen we er ook nog ín zak "opzet-koekjes" bij. Een soort meelkoekjes, de helft van de zak bestond uit ringetjes, met een gat in het midden, de andere helft uit letters of dierfiguurtjes, die je, voor je ze opat, in de ringetjes kon zetten.

Jace van de Ven: De Handelse Bergen

Op de wagen waren ook enkele moeders die ranja en lekkers uitdeelden. Ik herinner me dat een van die moeders Mariakoekjes had, en niet zomaar droge, maar tegen elkaar gekleefde met zoet gemaakte margarine of zoiets ertussen. En zowel heen als terug zongen we bijna constant :  Ik heb mijn wagen volgeladen...

Simon Carmiggelt: Brabant is Prachtig

Elke dag andere soep. Ballen d'r in. Zulke ballen. En zuivere vleesballen hoor. De ene keer vier, de andere keer vijf, ik heb er wel eens acht gehad, maar dat was natuurlijk een tref. 

Elie van Schilt

Een keer, het was in de oorlogsjaren mocht ik gaan logeren bij familie in Nieuw Vosmeer. Toen ik terugkwam werd ik als een wereldreiziger door mijn vrienden ontvangen, moest vertellen hoe het was in een trein te zitten en weer verder te reizen met een bus.

Ed Schilders: Oproep Vakantie Vroeger Verhalen

Maakte u ook uitstapjes naar de bossen, een speeltuin, of zelfs de Efteling? Kwamen er neefjes of nichtjes over? Tenten bouwen, boomhutten, kuilen graven, dikkoppen vangen, verstoppertje spelen onder de graanschoven, en andere vakantiepret, daar willen we alles van weten. En wat deed u als het regende?

Ed Schilders: Wielrennen

De zomer waarin het viaduct over het Wilhelmina- kanaal, bij de rotonde van de Hasselt, zo goed als klaar was, maar nog niet was opengesteld voor verkeer. De zomer waarin de Aubisque naast de bakkerij van Smarius lag, en ik Federico Bahamontes was, de adelaar van de Nassaustraat.